• www.visithelgeland.com
 • Emil Sollie

Marmorslottet – et eventyrlandskap

I utkanten av Mo i Rana ligger marmorslottet, et slott bygget av naturen selv gjennom årtusener.
Huler og jettegryter

Marmorslottet har oppstått der løse bergmasser som kalk, gjennom tusenvis av år har blitt vasket ut i elven. Vannet har opp gjennom årene dannet flere huler, jettegryter og formasjoner i berget – og gjort området til et eventyrlandskap.

Fine steinformasjoner

Den beste tiden å besøke marmorslottet er om høsten da vannstanden ikke er så høy. På denne tiden kan du ta deg tid til å gå ned i jettegrytene, gå gjennom en gryte og over elva. Du kommer også etter hvert til ei grotte og vil se utrolig fine steinformasjoner. Her går du mellom steinene på flate marmor/steinflater med tapper under som elva har gravd ut.

Hvordan komme seg hit

Kjør E6 nordover forbi Mo i Rana (8km) til Røssvoll. Ta til venstre i retning Melfjordbotn. (veien langs langvatnet er i det siste kjendt for mye veiarbeid. Er veien steng kan man kjøre over Bjynnvassdalen) Etter ca. 5 km igjen tar du igjen til venstre, fortsatt i retning Melfjordbotn. Kjør langs nordkanten av Langvatn i retning Melfjord forbi Ravnåga. Sving av mot Fisktjørna. Fra parkeringsplassen i Fisktjørna går en fin sti til Marmorslottet.

Tidsbruk: Ca 20-25 minutter fra bilvei.

Husk gode sko og kamera. Vær forsiktig, det er mye strøm i elva. 

OBS: Marmorlottet er et nydelig sted, og en fantastisk naturopplevelse. Bidra til å beholde det slik. Ikke la ting og søppel bli liggende igjen etter deg. Takk.

  !
  9
  N
  1
  2