• Torghatten
  Ronny Lien
 • Torghatten
 • Torghatten
  Ronny Lien

Torghatten - en trolsk vandring

Torghatten, det hatteformede fjellet med hull tvers igjennom har skapt undring og opplevelse for reisende gjennom mange hundre år. Et ikonisk fjell og et geologisk monument over prosesser som skaper landskapet vårt.

Torghatten med sitt særpregede hull tvers igjennom, er en av de mest markante attraksjonene på Helgelandskysten. Hullet som er 160 m langt, 20 m bredt og 35 m høyt oppleves som en mektig katedral. Når vi drar til fjellet for vandring, er det ikke bare for å oppleve den katedrallignende følelsen vi får inne i hullet, men også for å komme til toppen, det er der vi virkelig får skue utover et øyrike med 10045 øyer, holmer og skjær. Fjellet ligger 14 km fra Brønnøysund Lufthavn, helt sør på øya Torget.

Torghatten, med sitt særpregede hull tvers igjennom. 258 m.o.h. Det eventyrlige fjellet ligger 15 km fra Brønnøysund sentrum og er omspunnet av sagn og myter. Fjellet bærer vitnesbyrd om iskalde naturkrefter og geologiske prosesser, og er et sentralt geosted i Trollfjell Geopark. Vi anbefaler å gå både stien til hullet, opp på toppen og rundt fjellet. 1-3 timers tur.

Kjør RV 17 mot Torget. Følg skilting mot Indre Torget/Torghatten. Fjelltrimskiltet står ved P- plassen som man bruker når man skal opp til Torghatthullet.Vi tilbyr nå guidet vandringstur i det sagnomsuste fjellet.
Turen tar ca 4 timer.
Avgang hver dag i perioden 01.08.-31.10. - kl. 12:00
Vi henter deg/dere på Brønnøysund Lufthavn eller på det aktuelle overnattingsstedet.

Vi anbefaler at du har gode sko, gjerne hansker og vindtett bekledning.
Det er alltid godt med litt energipåfyll når man når toppen, så ta gjerne med litt nøtter/sjokolade og drikke.

Guiden tar deg med på en reise gjennom et vitnesbyrd fra istiden, hvordan fjellet ble til og selvsagt røpes noen hemmeligheter i og om fjellet. Du får høre om "Landet som steg opp av havet" og sagnet Trollfjell i Nord sin betydning for folket som bodde her den gang de var avhengig av landemerkene.

Kr 950.- pr.pers. inkludert transport fra sentrum/flyplass.
For mer informasjon, kontakt Visithelgeland på epost. post@visithelgeland.com eller 75018000.

Fjellet Torghatten ligger helt sør på øya Torget. Følg hovedgata fra Brønnøysund sentrum, mot flyplassen, der er det skiltet videre på FV 54 over Brønnøybrua og sørover langs øya Torget.

   !
   9
   N
   1
   2