• Alstahaug middelalderkirke med Petter Dass-museet i front over fjorden
  Petter Dass-museet
 • Alstahaug Middelalderkirke ved Petter Dass-museet på Alstahaugtunet
 • Alstahaug middelalderkirke

Alstahaug kirke

Alstahaug Kirke er ikke bare en kirke i romansk stil fra middelalderen, men er også en triangelkirke. Alstahaug kirke befinner seg på Nordland Fylkes tusenårssted, Alstahaugtunet, med den moderne Petter Dass-museum som nærmeste nabo.

Etter stil og byggemåte å dømme er den eldste delen av kirken oppført omkring år 1200. Dette var hovedkirken for Petter Dass, og står som kontrast til nabobygget, det moderne Petter Dass-museet. Omvisninger i kirken foregår daglig i sommersesongen, og resten av året etter avtale. Ta kontakt med museet for omvisning og guidet fortelling om kirken og det historiske plassen som omringer middelalderkirken.

Rett ved kirken er det en flott tursti på et par kilometer med flott natur og utsikt. På Alstahaugtunet opplever du, i tillegg til Petter Dass-museet, andre spennende utstillinger, et historisk miljø og ulike kunst- og kulturarrangement gjennom hele året. Her kan du handle i deres innholdsrike museumsbutikk, nyte en smak av tradisjonsrik helgelandsmat i Margrethes kafé, og studere et studentbibliotek med et rikt utvalg av litteratur. Se Petter Dass-museum for mer informasjon.

Alstahaug
8800 Sandnessjøen

20 km sør for Sandnessjøen

Nettside: http://www.petterdass.no

   !
   9
   N
   1
   2