Myken seng og suppe (stengt sesongen 2020)

Her snakker vi unik overnatting! Myken B&B holder til i en nedlagt skole, ytterst i havet på Helgeland. Her tilbyr de overnatting og deilig enkel hjemmelaget mat som deilige supper, smørbrød og blåskjell. I den gamle gymsalen kan du sitte komfortabelt, nyte Norges vakreste utsikt og spise suppe basert på havets råvarer. De har Norges eneste innendørs campingplass - alltid godt vær! Vognene er vintage og innredet som komfortable dobbeltrom.

I kaféen kan du sitte komfortabelt i myke sofaer og nyte Norges vakreste utsikt. De serverer frokost, lunsj, middag, kaffe, kaker og edle dråper fra øyas destilleri.

Ønsker du overnatting har du flere muligheter. Både lærerværelset, kjemilabben og skolekjøkkenet er omgjort til komfortable dobbeltrom. Bad deler du med de andre overnattingsgjester.

Er du ute etter en helt unik opplevelse er biblioteket stedet: Innendørs, på den gamle skolen på den bilfrie øya, finner du campingplassen. Her kan du leie deg en liten, vintage campingvogn som er omgjort til komfortabel soveplass for to. På campingplassens fellesareal kan du slappe av i fluktstolen under palmene.


8181 Myken

Avstanden til nærmeste fastland er nesten 32 km. Nøyaktig posisjon for Myken fyr er 66°45′52″N, 12°28′37″Ø.Letteste veien til Myken er med båt fra Tonnes eller Vågaholmen. Fra Bodø eller Sandnessjøen kan man ta Nordlandsekspressen (hurtigbåt) til Tonnes, hvor man kan bytte til båten som betjener Rødøyruta til Myken. Det er også mulig å ta toget til Mo i Rana, og buss/bil derfra til Tonnes. Kommer du med bil sørfra kjører man E6 til Mo i Rana, før du tar av ut mot havgapet. For den som kommer med bil nordfra er Vågaholmen ofte det mest praktiske alternativet. Rødøyruta går også innom Vågaholmen. Det er gratis parkering på Tonnes. Det er ingen biltrafikk på Myken. Stedet har i flere hundre år har vært heimplassen til noen få mennesker, aldri mer enn 150. De lave, småkuperte øyene og holmene har gitt ly mot uværet og beite til noen kyr og sauer.

Telefon: 93440078
E-post: post@mykenbnb.no
Nettside: https://www.sengogsuppe.no/

    !
    9
    N
    1
    2